IVF Blog

Het blog van Human First wil een aantal spraakmakende topics over IVF onder jullie aandacht brengen. De persoonlijke verhalen die ik hoor wil ik graag delen, maar uiteraard anoniem. Op deze manier wil ik ook graag vrouwen in contact met elkaar brengen.

Klik hier om onze blog te lezen!

De ervaring van Manuela
PDF Afdrukken E-mailadres

Wij hebben een behandeling in Turkije gehad en wij wilden zo graag onze ervaring in Turkije met jullie delen. Ik heb hiervoor 4 X een ICSI behandeling gehad. We wilden onze 5de ICSI behandeling in Turkije doen. We hebben via via gehoord dat er een site was: www.humanfirstivf.nl. Nadat we dat allemaal goed hadden doorgelezen wat de mogelijkheden waren, hebben we een email gestuurd hoe we het verder konden gaan regelen. Dezelfde dag kreeg ik nog een email terug en ik moest al mijn papieren opsturen wat ik in Nederland had gekregen van die 4 ICSI behandelingen. Verder werd alles door Human First geregeld, zoals hotel, kliniek, gastvrouw, ticket enzovoort. Human First had al mijn papieren naar de arts in Turkije gestuurd en we kregen te horen dat we mochten komen voor de 5de ICSI.

Eerst moest ik met de pil beginnen voor de planning.
Op 09-08-2006 was de laatste pil die ik moest innemen.
Op 10-08-2006 moest ik starten met de Decapeptyl.
Op 14-08-2006 werd ik ongesteld en kon ik starten met de Puregon.

Intussen wordt alles geregeld door Human First. Ik geef het aan hun door en zij weer met de arts in Turkije en dan horen we weer van hun wat de arts heeft gezegd. en hoe we het gaan regelen.

19-08-2006
De tijd was gekomen om naar Turkije te gaan en om te gaan vliegen. Alles ging prima. We werden opgehaald van de luchthaven en we werden naar ons hotel gebracht. Het was een super hotel ik had in mijn kamer een jaccuzi, oh wat was dat lekker om te ontspannen.

21-08-2006
We hadden een afspraak in het ziekenhuis, de echo werd gemaakt en zag er netjes uit.
De kliniek was zo hygiënisch en luxe en ze waren er heel erg lief.

22-08-2006
De volgende dag was ik weer in het luxe ziekenhuis, ik moest nog doorgaan met spuiten van de Decapeptyl en Puregon.

23-08-2006
Op de echo bleek dat de follikels groot genoeg waren en ik moest de dag alleen maar Decapeptyl spuiten. Om 19.00 uur dus geen Puregon erbij. Om 21.00 uur moest de Pregnyl gespoten worden.

24-08-2006
Geen medicatie meer.

25-08-2006
Om 8.00 uur moest ik aanwezig zijn voor de punctie die om 8.45 gedaan zou worden. In tussen heb ik de verdoving gekregen waar ik suf van werd.De punctie verliep heel goed. Ik heb nog nooit zo'n hygiënische kliniek meegemaakt. De zusters hadden allemaal een schort voor en een mutsje op het hoofd en voor de mond een kapje, echt waar, heel hygiënisch. Er waren 17 eitjes gevonden. Na de punctie mocht ik een paar uur uitrusten, intussen moest mijn man zijn zaad inleveren in diezelfde kliniek. Ook dat resultaat was voldoende voor ICSI. Ik kreeg een uitgebreid ontbijt op mijn kamer en was lekker hoor.


Ook kreeg ik verschillende medicijnen, waaronder antibiotica, progestanbolletjes en plakkertjes ( Oestradiol pleisters) die ik moest gebruiken. Ik kreeg twee plakkertjes op mijn bil die ik na een week moest vervangen en dus zo twee weken van die plakkertjes op mijn bil. De andere medicijnen moest ik de dag van de punctie gebruiken. 1 's morgens en 1 's avonds. De progestanbolletjes daarvan moet ik 2 's ochtends, 2 's middags en 2 's avonds vaginaal inbrengen. Over 3 dagen zouden we gebeld worden over de terugplaatsing.

28-08-2006
Er waren van die 17 eitjes, 13 geschikt voor ICSI en er waren er 9 bevrucht (gedeeld) Dat was super om te horen. We mochten terug komen die dag voor de terugplaatsing. De arts zei dat het hele mooie embryo's waren van perfecte kwaliteit en hij zei dat het wel eens raak kon worden. Er werden 3 embryo's teruggeplaatst. Ze zijn met laser ingeprikt zodat ze beter kunnen innestelen. (Assited Hatchting) Ik moest ongeveer 3 tot 4 uurtjes in het ziekenhuis blijven liggen met mijn benen een beetje omhoog, het was lekker, ik had t.v op mijn kamer en we kregen weer lekker avond eten op mijn kamer. Alles werd heel goed uitgelegd en geregeld, als ik een vraag had werd het ook hele vriendelijk beantwoord.

29-08-2006
2 Spannende weken konden beginnen. Ik heb bijna niets gedaan dan alleen maar liggen en als we honger hadden gingen wij naar buiten om lekker te eten. Je hebt daar heel veel restaurants waar je lekker kan eten.

30-08-2006
Vandaag hebben we lekker gewandeld en gewinkeld.

31-08-2006
Vandaag moest ik de laatste medicijnen in nemen en op 01-09-2006 heb ik de pleister vervangen.

04-09-2006
Het was tijd om weer naar Nederland te gaan. Er was al een week voorbij van die 2 spannende weken. Ik ben dan in totaal 16 dagen in Turkije geweest. Het was er echt super, want je kon het daar echt naar je zin hebben en er is veel te zien daar en te doen. Nergens aan denken, geen boodschappen, geen schoonmaak en geen werk. Alleen maar doen waar je zin in hebt.

08-09-2006
Op 11-09 zou ik een test mogen doen, maar ik kon niet wachten. Vandaag heb ik de huisarts gebeld of ik een test mocht komen doen, ze zei "Ja kom maar langs." Ik heb de urine ingeleverd en ik moest even in de wachtkamer wachten. Ik werd geroepen en jahoor: "Mevrouw u bent zwanger!" Ik zei "Nee echt??" "Jahoor mevrouw, kijk maar er zijn 2 streepjes!"

Oh wat was ik blij! Ik ging meteen naar huis en mijn man lag nog te slapen, tenminste hij deed of hij nog lag te slapen. Ik zei: "Wordt wakker, ja ik ben zwanger!" De tranen begonnen te rollen over onze gezichten. Ik heb Human First gebeld en ze was ook erg blij, ze heeft het aan de arts in Turkije doorgegeven en ik werd door de arts uit Turkije teruggebeld voor een felicitatie. Ik moest maandag, 11-09, toch nog een HCG test doen en woensdag 13-09 zullen ze me dan bellen voor de uitslag van de HCG.

13-09-2006
Ik heb de uitslag van de HCG test binnen en die was 304 u -liter die was dus goed en ik heb op 2-10-2006 een echo!!

In die kliniek komen ook vrouwen boven de 40 (leeftijdsgrens is 42 jaar) toen wij in de kliniek waren, waren er veel paren voor een eerste behandeling die meteen raak was. Er was ook een vrouw die een tweeling had en oh wat was ze blij en een andere vrouw was rond de 40 jaar en zei was ook zwanger geraakt,bij haar tweede terugplaatsing.

Echt alles wordt voor je geregeld, als je denkt dat het lastig is met de taal, geen probleem, daar krijg je een gastvrouw voor, die altijd bij je is en met je mee gaat naar de kliniek.


Ik wens iedereen heel veel geluk en sterkte!

Groetjes van Manuella (u kunt het ervaringsverhaal van Manuela ook lezen op www.Stilverlangen.com)

 

Om humanfirstivf.nl goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met ons cookiebeleid. wilt u meer weten over ons cookiebeleid, klik hier.

Ik accepteer cookies van deze website.

ons cookiebeleid